15.10.2018 – 19.10.2018

PONIEDZIAŁEK

Herbata owocowa

Makaron mini muszelki na mleku, kanapki na pieczywie wieloziarnistym z masłem, szynką wieprzową podwędzaną, ogórkiem zielonymi pomidorem  (1,2)

 

TALERZ WARZYW              (marchewka, rzodkiewka, ogórek, pomidorki)

 

 

Zupa z soczewicy z ziemniakami i natką pietruszki

Placki z cukinii z marchewką( cukinia jajka marchewka, czosnek, mleko, ser feta),  kompot owocowy  (1,2,3,5)

Herbata jabłkowo-miętowa

Mus jabłkowy własnej produkcji pieczywo ryżowe z konfiturą niskosłodzoną,  (1,2)

WTOREK

Kawa zbożowa na mleku i herbata owocowa

Bułka kanapkowa z masłem, serem żółtym i serkiem topionym papryka czerwoną, rzodkiewką i pomidorem  (1,2)

 

TALERZ OWOCÓW

(jabłko, banan, kiwi, pomarańcza)

 

Zupa wielowarzywna na indyku ze śmietanie 18%

Kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, buraczki czerwone na gęsto, kompot owocowy, (1,2,3,5)

 

Szklanka mleka i herbata owocowa

Ciasto drożdżowe z rodzynkami

(1,2,3)

ŚRODA

Kakao na mleku i herbata owocowa

Kanapki na pieczywie własnego wypieku z masłem, szynką drobiową, sałatą zieloną, ogórkiem zielonym, pomidorem

(1,2)

 

TALERZ WARZYW              (marchewka, ogórek papryka czerwona i żółta)

 

 

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami

Makaron pełnoziarnisty w sosie mięsno-warzywnym,  kompot wieloowocowy

(1,2,5)

 

Herbata z miętą

Deser z kaszy manny i musu truskawkowego, flipsy kukurydziane (1,2)

 

CZWARTEK

Herbata owocowa

Zupa mleczna z płatkami żytnimi,                       bułka pszenna, chleb razowy z masłem i konfiturą truskawkową (1,2)

 

 

TALERZ OWOCÓW

(jabłko, melon miodowy, gruszka)

 

 

Zupa solferino z natką pietruszki

Filet z indyka w sosie słodko-kwaśnym, ryż brązowy na sypko, surówka z selera świeżego z rodzynkami na jogurcie naturalnym, kompot owocowy (1,2,5)

 

 

Herbata owocowa

Galaretka mleczno-owocowa z bananami, kruche wafelki  (1,2)

 

PIĄTEK

Kawa inka na mleku i herbata owocowa

Bułka orkiszowa z masłem, pasta z białej fasoli, twarożkiem śmietankowym, serem żółtym, ogórkiem i pomidorem  (1,2)

 

OWOCE SUSZONE (żurawina i orzechy włoskie) (7)

 

 

Barszcz biały z jajkiem gotowanym i natką pietruszki

Ryba sola w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, marchewki i jabłka, kompot owocowy

(1,2,3,4,5 )

Kakao na mleku  i herbata owocowa

Drożdżowe ślimaczki z serem, jabłko

(1,2,3)


Uwaga! Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od przedszkola.

WYKAZ ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:

  1. zboża zawierające gluten
  2. mleko i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. seler i produkty pochodne
  6. orzechy ziemne
  7. Orzechy
  8. soja i produkty pochodne
  9. gorczyca
  10. nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. skorupiaki i produkty pochodne
  12. łubin
  13. mięczaki i produkty pochodne
  14. dwutlenek siarki