Uwaga! Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od przedszkola.

Poniedziałek 13.01.2020r

Kawa zbożowa na mleku i herbata owocowa
Stół szwedzki: chleb pszenno-żytni, chleb pełnoziarnisty z masłem, szynką gotowaną, ser żółty, jajko gotowane, zielona sałata, paski papryki i pomidor (1,2,3,8,9)

TALERZ OWOCÓW   i woda mineralna

Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki
Makaron pełnoziarnisty z musem owocowym, kompot owocowy (1,2,5)

Herbata owocowa
Budyń śmietankowy własnego wyrobu, flipsy kukurydziane, jabłko (1,2,3)

Wtorek 14.01.2020r

Kakao na mleku i herbata owocowa
Bułka kanapkowa z serkiem waniliowym i masłem, melon żółty do przegryzienia (1,2)

OWOCE SUSZONE, JABŁKO, ORZECHY i woda mineralna                                    

Zupa selerowa – krem z grzankami i natką pietruszki
Kasza jęczmienna, schab pieczony w sosie własnym, buraczki wiórki, kompot owocowy (1,2,3,5)

Herbata owocowa
Galaretka owocowa własnej roboty z kleksem jogurtu naturalnego, krążki ryżowe(2)

Środa 15.01.2020r

Kakao na mleku i herbata owocowa
Kiełbaski drobiowe na ciepło, chlebek pszenno-żytni, chlebek orkiszowy z z masłem, ketchup, ogórek i pomidor (1,2,8,9)

 TALERZ WARZYW i woda mineralna                                        

Zupa grochowa z ziemniakami i natką pietruszki na śmietanie 18%
Packi ziemniaczane, jogurt naturalny, ogórek kiszony, kompot owocowy (1,2,3,5)

Kakao na mleku i herbata owocowa
Drożdżówka z serem twarogowym własnego wypieku, mandarynka (1,2,3)

Czwartek 16.01.2020r

Herbata owocowa
Makaron kulki na mleku, kanapki na chlebie pszenno-żytnim i chlebie własnego wypieku z masłem, polędwicą sopocką, zielona sałatą, ogórkiem i pomidorem

TALERZ OWOCÓW i woda mineralna

Rosół z makaronem i natką pietruszki
Kluski śląskie, polędwiczki wieprzowe duszone w sosie własnym, surówka z czerwonej kapusty i jabłka na oleju, kompot owocowy (1,2,3,5)

Herbata owocowa
Serki danio, wafle suche pełnoziarniste (1,2)

Piątek 17.01.2020r

Kawa zbożowa na mleku i herbata owocowa
Chlebek pszenno-żytni, chlebek żytni 100% z masłem, serem żółtym, pasta twarogową z ogórkiem kiszonym, pomidor, paski żółtej papryki (1,2,3)

TALERZ WARZYW i woda mineralna

Żurek śląski z ziemniakami i gotowanym jajkiem na śmietanie 18%, natka pietruszki
Kotlety rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka na jogurcie naturalnym, kompot owocowy (1,2,3,4,5)

Szklanka mleka i herbata owocowa
Babka czekoladowa własnego wypieku, gruszka (1,2,3)

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

1. ZBOŻA ZAWIRAJĄCE GLUTEN
2. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. SELER I PRODUKTY POCHODNE
6. ORZECHY ZIEMNE
7. ORZECHY
8. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
9. GORCZYCA
10. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
11. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
12. ŁUBIN
13. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
14. DWUTLENEK SIARKI