Uwaga! Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od przedszkola.

Poniedziałek 09.12.2019r

Kawa inka na mleku i herbata owocowa
Stół szwedzki: chlebek pszenno-żytni, chlebek żytni z masłem, polędwica sopocka, jajko gotowane. ser żółty, ogórek, pomidor, zielona sałata, kiełki rzodkiewki (1,2,3,8,9)

TALERZ OWOCÓW i woda mineralna 

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem na śmietanie 18%
Racuchy drożdżowe na mące pełnoziarnistej z jabłkami posypane cynamonem, kompot owocowy (1,2,3,5)

Herbata bawarka
Kisiel wiśniowy własnej roboty, flipsy kukurydziane, jogurt naturalny, mandarynki (2)

Wtorek 10.12.2019r

Herbata owocowa
Ryz na mleku, kanapki na pieczywie pszenno-żytnim i pieczywie żytnim 100% z masłem, pasta twarożkową ze szczypiorkiem, szynka zawędzaną, ogórkiem i pomidorem (1,2,8,9)

TALERZ WARZYW i woda mineralna

Zupa krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym i natką pietruszki
Kotlecik z piersi z kurczaka w panierce z dodatkiem sezamu, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej i jabłka, kompot owocowy (1,2,3,5,10)

Kakao na mleku, herbata owocowa, Ciasto – wypiek własny, banan (1,2,3)

Środa 11.12.2019r

Kawa zbożowa na mleku i herbata owocowa
Chleb pszenno-żytni, chlebek własnego wypieku z ziarnami, masło, ser żółty, wędlina drobiowa, sałata zielona, ogórek i pomidor (1,2,8,9)

OWOCE SUSZONE, JABŁKO i woda mineralna

Zupa szpinakowa z ziemniakami na śmietanie 18%
Spaghetti z sosem warzywno-mięsnym (makaron pełnoziarnisty, warzywa), ogórek kiszony, kompot owocowy (1,2,5)

Herbata owocowa
Budyń czekoladowy własnej roboty, biszkopty własnego wypieku, (1,2,3)

Czwartek 12.12.2019r

Herbata owocowa
Zupa mleczna z makaronem, bułka pszenna z masłem i dżemem niskosłodzonym, słupki kalarepy do pochrupania (1,2)

TALERZ WARZYW i woda mineralna

Barszcz ukraiński z bobem i natką pietruszki na śmietanie 18%
Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym, kasza bulgur, surówka colesław, kompot owocowy (1,2,3,5)

Kakao na mleku i herbata miętowa
Bułka maślana z masłem, gruszka (1,2)

Piątek 13.12.2019r

Kawa zbożowa na mleku i herbata owocowa
Chlebek pszenno-żytni, chlebek razowy z masłem, gotowanym jajkiem, serem żółtym, pasztecikiem drobiowym, szczypiorek, pomidor, ogórek (1,2,3,8,9)

TALERZ OWOCÓW i woda mineralna

Zupa krupnik jęczmienny z warzywami i natką pietruszki
Ryba miruna z piekarnika, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka na oleju, kompot owocowy (1,2,3,4,5)

Herbata owocowa
Rafaello z kaszy jaglanej ( kasza jaglana, mleko, wiórki kokosowe), jabłko (1,2)

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

1. ZBOŻA ZAWIRAJĄCE GLUTEN
2. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. SELER I PRODUKTY POCHODNE
6. ORZECHY ZIEMNE
7. ORZECHY
8. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
9. GORCZYCA
10. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
11. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
12. ŁUBIN
13. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
14. DWUTLENEK SIARKI